Friday, December 16

akticuti

rasa dihitung-hitung sangat lama tak update blog ni.ni ha aktiviti masa cuti aku hari tu.bawak adik gi berendam.lepas ni jarang jumpa dia dah sebab dah start keje cari duit utk dia jugak.dia mintak ferari katanya.oke bye


Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket

Thursday, September 8

nabil raja melawak

jumpa lagi :)

seperti ada yang dah tau nama adik aku nabil.banyak entry pasal die.tapi kali ni bukan nabil adik aku yang nak diceritakan, ni nabil raja lawak.nabil yang dulu penuh dengan kontroversi, peluk, cium dan sebagainya.bagi aku manusia tak lepas dari buat salah dan bikin silap.buat mereka yang tak kenal nabil especially wanita mesti cakap nabil ni buaya,tapi bila aku jumpa nabil ni, dari gaya persembangan dia, dia ada misi,visi tersendiri.walaupun dia artis, tapi tiada secebis pon lagak sombong walaupun dia tak kenal aku dan kawan yang lain.low profile walaupun baru beli ducati.lawak dia takyah nak cakap la.kalau tak lawak takkan menang raja lawak kan.nabil best bro ! and lastly dengar cerita nak kahwin dah.alhamdulillah.aku doakan dia terus sukses menghiburkan orang dengan pentasnya yang tersendiri

-sesaje nak buat entry pasal artis lak.bukan promote ok :p


Photobucket
Photobucket
Photobucket


gambar kredit to : Nazmi Naaim & Johan Rajalawak FC

lokasi : maharaja lawak raya , astro

Tuesday, September 6

bila sebut pasal raya

selamat hari raya, maaf zahir batin ye semua.bawah ni gambar adik saya yang buat muka mintak backhand.

Photobucket

Monday, August 22

kembali ke rahmatullah

assalamualaikum semua.wah lama pulak rasa tak update blog ni.bukan setakat dah bersawang, kalau rumah kosong ni siap ade hantu lagi.kini aku kembali di kala aku rajin.hahaaha.

bulan puasa dah nak habis.tak lama lagi raya.teringat raya tahun lepas raya ke-3 arwah pak long aku pergi dijemput oleh Allah ke alam sana.sekejap je masa berlalu rasanya.

nak tunujuk gambar majlis buka puasa dengan johan n family.tak boleh tunjuk banyak-banyak.ada yang jeles nanti ;

Photobucket

Saturday, June 4

maharaja lawak | johan fc

salam semua.penat weh baru balik dari penang.semata-mata nak tengok maharaja lawak kat penang.haha.sebenarnya bukan saje nak pergi pon.first niat aku nak jumpa johan,boss aku.second, nak bwk kwn2 dak umah jumpa johan.HEHE.biarlah orang nak cakap ape dah memang aku minat tgk.HAHAHA!

sampai2 di lokasi terus call p.a johan yg meruapakan wife die.kakak ozlyn name die.sian akak cari kami pusing2 1 stadium tu.memang salute kat die.walaupun artis tak kerek langsung.sanggup cari kitorang jalan jauh2.time jumpa die, die dah berpeluh2 dah.sian la pulak.pastu die bwk ke tempat yg org lain takleh masuk.tak bleh bgtau ape tempat tu.dan akak bg pas masuk vip utk Johan Rajalawak FC

sebelah malam pulak lepas habis show kitorang jumpa kejap di hotel tempat dorang menginap.thanks kak ozlyn ajak jumpa walaupun kejap.lepas gak la hajat nak bawak kawan2 aku jumpa johan dgn zizan :)


Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket



kenapa aku panggil johan boss?ramai kawan2 aku tanye nape aku dpt speciality mcm ni.itu rezeki namenye.hehe.sebenarnye aku manager atau admin untuk page Johan Rajalawak FC dan johan sendiri dah amanatkan aku.dari dulu aku minat johan ni baru skarang dapat peluang camni.alhamdulillah.

Wednesday, May 25

mp version 1.0

yeah.hari ni nak balik rawang dah.dah habis pun sem 5.kemuncak dia present mp hari tu.bulan jun ni datang balik ade kursus flash pulak.excited lak nak gi kursus nih.ni nak tunjuk design utk cd package aku utk mp hari tu. :)


Photobucket

Monday, May 23

mp

heyoooo.semalam 23/5 selesai sudah presentation MP aku.yeahh.daripada cuak gile babi tetibe jadi lega tak terhingga.dah la hari first presentation turn aku.datang lambat lak tadi.thanks to J.O sbb bawak aku naik kete.kalau tak mengusung storyboard naik moto dalam hujan.huhu.thanks utk sume2 yang membantu dalam menjayakan project aku ni.thanks juga kepada juri2 yang steady.to my supervisor, puan wani, thank you very2 much byk membantu :) thanks juga client (ed photography) for cooperation and special thanks tu my parents.i luv u all bebeh!


Photobucket
nampak muka cam tak gembira kan?tu muke dah habis hensem dah tu.kah3

Wednesday, May 11

Monday, May 9

upacara mandi manda

rajin pulak aku update blog ni.maklumlah.banyak gambar pending.kali ni taknak cakap banyak.nak tunjuk gambar je masa aku keluar picnic dengan rakan sekelas aku.diorang memang sporting.tapi sayang ada yang tak dapat datang.sayang korang.


Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket

Thursday, May 5

itu adalah anugerah Allah

sekarang musim hujan.asal petang je mesti hujan.macam2 tak boleh buat.nak main bola pun ape sume tak boleh buat.tapi ramai tak sedar yg hujan tu adalah anugerah yang mampu menyelamatkan banyak nyawa.jadi bersyukurlah menerima hujan yang banyak.jangan lupa ucapkan alhamdulillah.jangan lepas sendawa je baru nak cakap :)


Photobucket

Sunday, May 1

anugerah dekan

yeah, patutnye entry ni dulu di post.tapi takpe la.same je.kali ni nak cakap pasal malam anugerah dekan kolej aku.alhamdulillah diorang invite aku sekali untuk join makan free.aku bab makan2 free ni aku on je.

thanks pada mak ayah aku.banyak bagi support.balik majlis tu baru aku bgtau mak aku yang aku dapat anugerah dekan ni.die tros cakap sayang aku.HAHAHA! and tak lupe juge pada kawan2 yang banyak membantu.luv u all bebeh !

ni ade beberapa keping gambar aku amik dari syam.


Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket

Saturday, April 30

happy birthday SAYANG

sory sayang tak dapat jumpa you time birthday you.i bukan tak nak.memang nak blk jumpe you.tp you pon faham kn dgn kerja i.skarang ni sangat2 busy.lagipun i kat ipoh sekarang ni.parents i pulak datang sini.huhu.

gedik x?hhaha.ok entry ni aku buat sekadar nak wish birthday buat buah hati tersayang siti nurul aini yang ke sekian2.semoga panjang umur, sentiasa kekal cantik, menjadi anak yang baik dan berjaya dunia akhirat.and then nak ckp, thanks sayang selama ni susah senang kita bersama.

time berduit kita bersama time takde duit pon kita bersama.time sihat kita bersama, time sakit pon kita bersama.saya tak kisah walaupun saya ni bukan yang pertama bagi awak, asalkan saya lah yang terakhir dalam hati awak.happy birthday SAYANG!

nah amek kad ni yang buat time malas2.luv u syg !


Photobucket

Wednesday, April 20

photoshoot with Ed Photography

Photobucket


first and foremost i would like to say thank you very much to everybody here that keep visit and visit my blog even though i not updating for a long time.this is because im very feel pressure cause of lot of work to do.hehe.just try to write in english.if im mistaken, feel free to correct me please.

ahad yang lepas, aku dan rakan2 lain pergi ke gua kek lok tong untuk satu video shoot untuk client utk project aku Ed Photography. task aku ialah untuk shoot video tentang client aku ni.video belum siap.sambil-sambil aku shoot video aku shoot sekali gambar talent yang ada hari tu.sambil menyelam minum air sirap la.tengok je la ya gambar ni sambil korek hidung.HAHAHA!

p/s : dalam banyak gambar yg aku buat aku suka gambar ni.tak tahu kenapa


-the ahmat faisc

Saturday, March 26

earth hour 2011

malam tadi bersamaan 26 mac 2011 tepat pada jam 8.30 pm dikatakn earth hour di seluruh dunia.pada jam tersebut diseru seluruh masyarakat dunia bersama2 menutup lampu selama sejam sebagai tanda ingin menyelamatkan bumi dari bencana.

benarkah benda ni?mesti ada yang cakap.ahh mengarutlah.ni semua propaganda yahudi la ape lah.bagi aku,pergi matilah kalau benda ni tak betul pun apa salahnya kita buat.bukan dosa pun.jimat eletrik lagi adalah kan?

so bila aku terdengar pasal earth hour ni aku terfikir tragedi kat jepun tu.so aku terus bukak youtube tgk earthquake (klik di sini) dengan tsunami (klik di sini) kat jepun baru2 ni.gerun siot.tak tahu la kalau jadi kat malaysia ni camne.

aku ada terbaca 1 blog ni.aku paling terasa dengan ayat dia "gempa bumi paling kuat di dunia berlaku di negara yang paling bersedia".ape maksud ayat tu.korang fikir la sendiri ok.kalau tak boleh fikir,ajak kawan2 fikir sekali.

sebagai tanda sokongan aku.aku pon bersama menjayakan earth hour selama beberapa jam malam tadi.walaupun jiran2 semua macam takde perasaa je.see u guys !


Photobucket

Twitter

Follower setia